7 kohdan ohje auton kevät kuntoon laittoon!

Auto kesäkuntoon

[rank_math_breadcrumb]

Talvi on ankaraa aikaa autollesi. Jäätä, kuraa ja suolaa riittää vaikka muille jakaa. Myös pesumahdollisuudet ovat talvella monelle vähäiset ja auton kunnollinen pesu jää vähemmälle. Tämän takia lika alkaa helposti pinttyä auton pinnoille. Nyt kun lumet sulavat ja asfaltti alkaa taas näkymään niin on loistava aika tehdä kevät siivoukset autolle!

Hyvä aika tällaiselle projektille on esimerkiksi samaan aikaan kun vaihdat kesärenkaat alle. Kun renkaat ovat irti autosta on niiden putsaaminen huomattavasti helpompaa ja samalla niiden kunto on helppo tarkistaa. Myös rengaskaaret keräävät talven aikana todella paljon likaa ja suolaa, joka on hyvä pestä pois.

Alta löydät meidän 7 kohdan ohjeet auton kevät kuntoon laittoon!

Aloita siirtämällä auto varjoon ja tarkista, että kaikki pinnat ovat viileät.


1. Sisätilat

Auto kesäkuntoon projekti on hyvä laittaa käyntiin sen sisätiloista. Aloita imuroimalla lattiat, penkit ja muut pinnat. Kojelaudan ja ovipaneelien imurointiin helpottaa imuriin laitettava harjapää. Myös pienet hiekanjyvät uppoavat lattiamattojen karvoihin joten mattoharjalla niiden hankaaminen auttaa tuomaan ne pintaan.

Kun imurointi on suoritettu on aika pintojen pyyhintään. Tähän tarvit mikrokuitiliinan ja Fure Interior Cleaneria. Suihkuta sisäpesuainetta liinaan ja pyyhi pinnat puhtaaksi. Jos esimerkiksi penkkeihin on tullut talven aikana tahroja, suihkuta sisäpesuainetta suoraan tahraan, anna vaikuttaa ja pyyhi tahra pois. Jos tahrat eivät meinaa lähteä, märkäimuri on loistava tapa saada verhoilu puhtaaksi.

Viimeisenä vaiheena on ikkunoiden pesu. Tahrattoman tuloksen saat kun otat kaksi mikrokuituliinaa. Suihkuta ikkunanpesuainetta toiseen mikrokuituliinaan, pyyhi ikkuna kauttaaltaan ja sen jälkeen pyyhit ikkunan toisella liinalla kirkkaaksi.


2. Vanteet + Rengaskaaret

Kun sisätilat ovat siistit on aika siirtyä auton ulkopuolen pesuun. Kesän tullessa luonnollisesti on renkaiden vaihdon aika ja renkaiden puhdistus on huomattavasti helpompaa kun ne ovat irti autosta. Perusteelliseen vanteiden pesuun tarvitset Fure Iron Removeria. ( Katso pesuohjeet pullosta ).

Talven aikana likaa kerääntyy paljon auton rengaskaariin ja kun rengas on irti, on loistava mahdollisuus niiden pesuun. Tätä hommaa helpottaa huomattavasti jos sinulla on mahdollisuus painepesuriin, mutta normaalilla puutarhaletkulla homma hoituu myös. Aloita huuhtelemalla huolellisesti irtonainen lika pois. Sen jälkeen sumuta pesuainetta reilusti ympäri rengaskaarta. Tähän käy loistavasti esimerkiksi Fure Snow Foam sumutinpullosta levitettynä. Anna pesuaineen vaikuttaa noin 2-3 min ja käy sen jälkeen pinnat läpi harjalla huolellisesti. Samalla myös on hyvä tarkistaa osien kunto. Huuhtele pesuaineet huolellisesti pois.


3. Esipesu

Ehkä tärkeimpiä vaiheita autonpesussa. Tällä vaiheella pystytään minimoimaan maalipinnan naarmuuntuminen. Tarkoitus on poistaa mahdollisimman paljon likaa pinnoilta, ennen kuin pintaan kosketaan mekaanisesti.

Suihkuta auto kauttaaltaan pesuainevaahtoon ja anna tuotteen vaikuttaa hetken aikaa, mutta älä anna kuivua pintaan. Aloita huuhtelemaan autoa painepesurilla huolellisesti alhaalta ylös päin ja sen jälkeen ylhäältä alas.


4. Kinnastelu

Kun maalipinta on saatu puhtaaksi irtonaisesta liasta voidaan siirtyä mekaaniseen pesuun. Emme suosittele harjojen tai pesusienien käyttöä, koska ne voivat naarmuttaa auton maalipintaa. Suosittelemme mikrokuituisia- tai lampaanvillakintaita. 

  1. Täytä 2 pesusankoa lämpimällä vedellä ja lisää toiseen niistä autoshampoota valmistajan ohjeiden mukaan.
  2. Vaahdota autoshampoo sangossa korkealla vesipaineella.
  3. Aloita kinnastelu auton yläosista ja etene siitä alaspäin yhdensuuntaisin liikkein. Huuhtele pesukinnas aina yhden pestävän alueen välein (esim. ovi) ensin puhdasta vettä sisältävässä pesusangossa irrottaaksesi pesukintaassa olevan lian ja sen jälkeen kasta se pesusankoon, jossa on pesuainetta.
  4. Kun auto on käyty läpi huuhtele auto huolellisesti lämpimällä vedellä. 

Jos pesuaine meinaa kuivua auton maalipinnalle, hyvä vinkki on pestä auto osissa. Esimerkiksi katto ja ikkunat, jonka jälkeen auto huuhdellaan ja pesua jatketaan alaosista.


5. Pien- ja Raudanpoisto

Auton maalipinnalle kertyy paljon pikeä, suolaa ja rautahiukkasia talven aikana. Piki esiintyy mustina pisteinä auton maalipinnalla ja sitä tulee niin auton omista renkaista kuin asfaltista kun taas rautahiukkaset ovat peräisin nastoista ja auton jarruista. Pienet rautahiukkaset tarttuvat maalipintaan jonka jälkeen reagoivat hapen kanssa ja muodostavat rautaoksidia eli ruostetta. Tämä saa rautahiukkaset tarttumaan pintoihin todella lujaa.

Aloita raudanpoisto suihkuttamalla Fure Iron Removeria kaikille ulkopinnoille ja jätä vaikuttamaan noin 5 minuutiksi. Huomaat kuinka raudanpoistaja tekee työnsä kun se muuttuu tumman punaiseksi reagoidessaan rautahiukkasten kanssa. Kun vaikutusaika on kulunut, huuhtele auto huolellisesti painepesurilla. Jos rautahiukkasia jää vielä, toista toimenpide.

Pienpoisto hoituu Fure Tar & Glue Removerilla. Suihkuta ainetta auton pinnoille, anna vaikuttaa ohjeiden mukaan. Tämän jälkeen voit tehostaa pesua pyyhkimällä pinnat mikrokuituliinalla. Huuhtele auto tämän jälkeen erittäin hyvin. Pienpoistoainetta kannattaa välttää suihkimasta pehmeille kumi- ja muoiviosille.


6. Kuivaus

Lopuksi puhdas auto kuivataan, koska vesipisaroista jää helposti jälkiä maalipinnalle niiden kuivuttua. Pahimillaan suorassa auringonpaisteessa vesipisara toimii suurennuslasin tavoin ja voi vahingoittaa lakkapintaa. Myös pölykausi on nyt pahimmillaan ja pöly tarttuu märkään pintaan.

Lopuksi puhdas auto kuivataan, koska vesipisaroista jää helposti jälkiä maalipinnalle niiden kuivuttua. Pahimillaan suorassa auringonpaisteessa vesipisara toimii suurennuslasin tavoin ja voi vahingoittaa lakkapintaa.


7. Suojaus

Viimeisenä ja tärkeimpänä vaiheena on auton vahaus. Tällä hetkellä Furen valikoimasta ei vielä löydy vahoja, mutta osa meidän luotettavista jälleenmyyjistä tarjoaa suoja-aineita. On valintasi luonnonvaha, sealant tai kovavaha, he auttavat sinua valinnassa ja neuvovat sen käytössä.

Katso täällä meidän jälleenmyyjät: Fure Jälleenmyyjät

Ostoskori