Mallimerkin liimat tiukassa?

Auton mallimerkkien poisto turvallisesti

Monessa autossa mallimerkki on kohokirjaimin joko auton perässä tai kyljessä. Joitakin ihmisiä ne eivät haittaa, mutta me huomataan useimmiten nämä hieman ikäväksi autonpesua tehdessä. Pesukinnas tarttuu niihin kiinni ja mallimerkin juuresta on hankala putsata kunnolla. Myös detailerit haluavat useimmiten poistaa mallimerkit auton kiillotuksen ajaksi. Ja mallimerkkien poistolla esimerkiksi auton perästä saa tyylikkäämmän ja yksinkertaisemman näköisen! Miten sitten tehdä mallimerkkien poisto turvallisesti? Lue tästä meidän 4 kohdan ohjeet.

1. Liiman pehmentäminen kuumalla ilmalla

Ensimmäisenä vaiheena aloitetaan merkin lämmitys joko kuumailmapuhaltimella tai hiustenkuivaaja käy myös loistavasti. Tällä saadaan liima pehmenemään ja merkin poisto on huomattavasti helpompaa. Seuraa merkkiä lämmittäessä koko ajan ettei mallimerkki lämpene liikaa. Tarkoitus ei ole kuumentaa pintaa vaan lämmittää mallimerkin liima joustavaksi.

Liiman pehmentäminen kuumalla ilmalla

2. Siiman avulla merkkien irroitus

Seuraavaksi ota noin puolimetriä siimaa ja ala liu’uttamaan siimaa merkin ja maalipinnan välissä. Tällä vaiheella saat katkaistua liiman mallimerkin ja maalipinnan välistä. Tee tämä vaihe yksi merkki kerralla.

Siiman avulla merkkien irroitus

3. Toffeelaikalla pehmeän liimamassan poisto

Useimmiten mallimerkin ovat kiinni maalipinnassa hieman vaahtomaisella liimamassalla ja kuten myös tässä tapauksessa mallimerkin poiston jälkeen maalipinnalle jäi vielä tätä liimamassaa. Sen poistaminen käy kätevästi toffee laikalla, joka liitetään porakoneeseen. Muista pitää porakoneen kierrokset alhaalla, ettet vaurioita maalipintaa.

Toffeelaikalla pehmeän liimamassan poisto

4. Liimanpoistoaineella viimeiset liimat pois

Lopuksi ota Fure Liimanpoistoaine ja pyyhi viimeiset liiman jäänteet pois maalipinnalta. Sitten alkaakin olla mallimerkin poisto valmiina!

Liimanpoistoaineella viimeiset liimat pois

Kyseisen liimanpoistoaineen löydät täältä:

FURE PIEN- JA LIIMANPOISTOAINE

Ostoskori