Auton pesu kotona on helppoa oikeilla ohjeilla.

Auton pesu

[rank_math_breadcrumb]

Auton pesu kotona

Auton pesu kotona ei vaadi ihmeellisiä tarvikkeita. Listaamme tähän alas tarvikkeita joita tarvitaan normaaliin auton pesuun.

Tärkeimpänä näistä ylempänä mainituista tarvikkeista pidämme painepesuria. Painepesurin tuottama vedenpaine helpottaa huomattavasti lian irrottamista ja sillä onnistuu kätevästi esimerkiksi rengaskaarien ja auton alustan puhdistaminen.

Muista tarkistaa sinun kaupunkisi säädökset koskien auton pesua kotipihassa.

Auton pesu talvella

Lyhyesti sanottuna auton pesu talvella ei tule onnistumaan jos pihalla on pakkasta reilusti. Tähän ei mitään kikka kolmosta ole. Muutaman asteen pakkasesta voi vielä selvitä kuumalla vedellä ja nopeilla käden liikkeillä, mutta auton pesun ilo tästä on kaukana!

Ongelmana auton pesussa talvella on juuri se, että juokseva vesi ja kova pakkanen ei ole hyvä yhdistelmä. Vettä menee auton oven väleihin ja ovenkahvojen alle ja ne jäätyy kiinni. Auto voi olla puhdas, mutta jos sen sisälle ei pääse niin ei siitä paljon iloa ole!

Mutta miten sitten sen auton saa pestyä, kun talvi on pitkä, pimeä ja kylmä? Tähän on muutama vaihtoehto riippuen saatavilla olevista pesu paikoista ja lämpöisistä tiloista joihin mahtuu auto. Jos sinulla ei ole paikkaa autoa pestä tai lämpöistä tallia sen antaa kuivahtaa, on paras ratkaisu viedä auto suoraan ammattilaiselle pestäväksi. Heillä on sopivat tilat tähän ja kuivaavat auton hyvin pesun jälkeen ettei ovet jäädy kiinni. Toinen vaihtoehto on käydä auton pesukoneessa tai Tee se itse – hallissa pesemässä auto ja viedä se esimerkiksi suoraa lämpöiseen julkiseen auto kellariin, jossa saat itse kuivattua auton rauhassa pakkaselta suojassa.

Kurainen auton helmapelti

Auton pesu lämpötila

Ja sitten kun auton pesu talvella on käyty läpi niin mikä on sitten se oikea lämpötila auton pesulle? Ideaali lämpötila on varmasti siellä +15 – +20 välillä.

Tällöin vesi ja pesuaineet eivät pääse haihtumaan ja kuivumaan. Myös pesuaineet toimivat parhaiten yllä mainitussa lämpötilassa. Valitse myös sellainen paikka johon ei paista aurinko. Auton pesuaineet voivat vahingoittaa autosi pintoja, jos ne pääsevät kuivumaan.

Auton alustan pesu

Auton alusta ja rengaskaaret keräävät eniten likaa ja talvella myös suolaa, joka johtaa helposti metalliosien ruostumiseen. Auton alustan pesu olisi hyvä suorittaa 2 kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä renkaanvaihdon yhteydessä.

Monella meistä ei kuitenkaan löydy hienoa auto nosturia, jolla saisi auton nostettua muutaman metrin korkeuteen ja kätevästi pestyä auton alustan, joten tässäkin pitää ottaa luovuus käyttöön. Itse rengaskaarien pesu onnistuu helposti talvi- tai kesärenkaita vaihtaessa kun itse rengas on irti, mutta itse alusta on hieman haastavampi.

Tähän on olemassa kaksi eri tapaa. Jos haluat hieman panostaa niin netistä löytyy painepesuriin liitettäviä alustapesureita. Tällä auton alustan pesu onnistuu vaivattomasti autoa nostamatta ja melkein selkä suorana! Toinen vaihtoehto on tunkata auto mahdollisimman ylös yksi nurkka kerralla ja huuhdella painepesurilla parhaansa mukaan kaikki paikat puhtaaksi.

rengaskaaren pesu
Ostoskori