Auton pellit uuteen uskoon!

Auton vahaaminen

[rank_math_breadcrumb]

Juuri vahattu auto ja auringon valo heijastelee auton maalipinnalta… Siinä lepää autoihmisen mieli!

Vahaaminen usein mielletään tuskalliseksi ja vaivalloiseksi puuhaksi, eikä sitä helposti tule kotipihalla tehtyäkään juuri sen takia. Nykyajan autovahat ovat kuitenkin erittäin helppoja levittää ja pyyhkiä pois, joten niitä ei enää voi syyttää. Suurin aika auton vahaamisessa menee tällä hetkellä siihen, että auto pestään ja valmistellaan auto vahattavaksi.

Tehtiin teille kattavat ohjeet siihen miten sinäkin voit saada ammattitason tuloksen omalla kotipihalla!


1. Auton pesu

Tähän toimenpiteeseen tarvit: Autoshampoo, pesukintaan ja pesusangon.

Auton vahaaminen alkaa aina auton pesusta. Perusteellinen autonpesu on tärkeä osa vahaamista, jotta vahalla on puhdas pinta kovettua ja se kestää mahdollisimman kauan. Ollaan aikasemmin kirjoitettu ohjeet auton perusteellisesta pesusta ja sinne pääset TÄSTÄ.


2. Pien- ja raudanpoisto

Tähän toimenpiteeseen tarvit: Raudanpoistoaine, Pienpoistoaine ja Mikrokuituliinoja.

Seuraavaksi vuorossa on pien- ja raudanpoisto. Auton maalipinta kerää yllättävän paljon pikeä ja rautahiukkasia ja ne ovat usein erittäin tiukasti kiinni maalipinnassa. Tähän myös ollaan tehty ohjeet jotka löytyy TÄÄLTÄ. Pien- ja raudanpoistossa on tärkeää muistaa, että raudanpoisto on hyvä suorittaa ensin, koska rautahiukkaset ovat erittäin teräviä ja voivat mahdollisesti naarmuttaa maalipintaa pienpoistoa tehdessä.


3. Huolellinen kuivaus

Tähän toimenpiteeseen tarvit: Mikrokuituliinoja ja tuuhean kuivasliinan.

Nyt kun auton maalipinta on täysin puhdas on tärkeää kuivata jokainen rako ja kolo mitä autosta löytyy ettei vettä vain pääse valumaan maalipinnalle autovahaa levitettäessä. Ei se kuolemaksi ole jos pari tippaa tulee, mutta kun tehdään niin tehdään kunnolla ja vahakin kestää paremmin. Jos taloudesta sattuu löytymään lehtipuhallin, paineilma tai vaikka sitten hiustenkuivaaja, niin näillä saa loistavasti puhallettua listojen alla piilevät pesuvedet.


4. Auton vahaaminen

Tähän toimenpiteeseen tarvit: Autovahan, levityssienen ja mikrokuituliinoja

Ja vihdoin ja viimein kaikki on valmista auton vahaamiseen. Pinnat ovat puhtaat, helpoin homma enää jäljellä ja sitten saa lähteä ajelemaan! Tässä vaiheessa täytyy muistaa, että enemmän ei ole parempi. Vahaa on tarkoitus levittää mahdolisimman ohut kerros, että se kovettuu kunnolla ja sen pois pyyhkiminen on helppoa. Ala levittämään 2-3 paneelia kerralla suorin vedoin ylös – alas ja sivulta sivulle. Pyöriviä liikkeitä tulisi välttää, koska jos likaa on päässyt tarttumaan levityssieneen, aiheuttaa pyörivä liike ikäviä naarmuja. Kun olet saanut 2-3 paneelia valmiiksi odota, että vaha alkaa kuivaa. Mikrokuituliinalla vahan pois pyyhkiessä huomaat jos vaha on vielä ”tahmaista” niin odota vielä hetki. Valmistajasta riippuen kuivumisaika on 2-10min. Kun jokainen auton pinta on käyty läpi ensin vahalla ja sitten pyyhitte pois niin tee vielä tarkastuskierros auton ympäri ja varmista ettei vahaa ole jäänyt pinnoille.
(Lue aina valmistajan ohjeet vahan levitykseen ennen vahan levittämistä)

Nyt on auto vahattu ja pinta kiiltää mukavasti! Ei muutakun ajelemaan!

Ostoskori