Auton vahaus itse omassa pihassa on helppoa!

Auton vahaus

[rank_math_breadcrumb]

Auton vahaaminen on varmasti se palkitsevin toimenpide mitä omalle autollesi voit tehdä. Näet kuinka kiillottomasta maalipinnasta tulee taas kiiltävä ja uuden näköinen. Auton vahaus on se paras tapa suojata maalipinta ulkoisinta ”uhilta” eli kuralta, suolalta ja mudalta. Se muodostaa hyvän suojan auton maalipinnan päälle niin, että alkuperäinen maali pysyy mahdollisimman hyvänä.

Auton vahaus käsin

Auton vahaus käsin on ehkä se perinteisin tapa vahata. Autovaha levitetään pehmeällä sienellä ohut tasainen kerros maalipinnalle, annetaan kuivahtaa ja pyyhitään ylimääräinen vaha laadukkaalla mikrokuituliinalla pois. Auton vahaus käsin on hieman työläämpää kuin koneella vahaus, mutta samaan lopputulokseen pääset kummallakin tavalla.

Auton vahaus on hyvä aloittaa huolellisella pesulla. Maalipinnan pitää olla täysin puhdas, että autovaha pystyy tarttumaan maalipintaan mahdollisimman hyvin ja sen antama suoja kestää mahdollisimman kauan. Normaalin pesun lisäksi on hyvä tehdä pien- ja raudanpoisto. Auton perusteelliseen pesuun löytyy ohjeet täältä.

Kun auton maalipinta on puhdas, levitä vaha vaahtomuovisella sienellä muutama paneeli kerralla. Anna auto vahan kuivua ja pyyhi sen jälkeen ylimääräinen auto vaha pehmeällä mirkokuituliinalla.

Auton vahaus koneella

Auton vahaus koneella tekee tästä hommasta huomattavasti mukavempaa verrattuna auton vahaukseen käsin. Ainut ero auton vahauksessa käsin ja koneella on se, että vaha vain levitetään kiillotuskoneella, joka säästää omia voimia ja on huomattavasti nopeampaa. Tottakai samat valmistelut pitää tässäkin alkuun tehdä ennen kuin päästään autoa vahaamaan eli hyvä perusteellinen pesu ja epäpuhtauksien poisto pien- ja raudanpoistoaineella.

Kun näistä hommista on selvitty voidaan aloittaa auton vahaus koneella. Tähän tarvitaan kiillotuskone ja pehmeä laikka siihen. Myös nestemäinen vaha toimii tässä parhaiten, koska normaalista purkista on hankala levittää auto vahaa kiillotuskoneen laikkaan. Laita muutama herneen kokoinen pisara vahaa laikkaan ja ala levittää sitä matalilla kierroksilla paneeli kerralla. Kun auto vaha on kuivunut niin pyyhitään taas ylimääräiset pois ja auton pinta on suojattu!

Auton vahaus lämpötila

Auton vahaaminen tulisi aina suorittaa varjoisassa paikassa suojassa suoralta auringon paisteelta. Optimaali lämpötila auton vahaukselle on siellä +15 – +25 välillä. Tällöin autovaha pääsee kuivumaan ja tarttumaan maalipintaan.

Auton vahaus itse

Moni varmasti miettii, onnistuuko auton vahaus itse vai vienkö auton suoraa ammattilaiselle vahattavaksi. Auton vahaaminen ei ole millään tavalla hankalaa, kun vain varaa siihen hyvin aikaa eikä ala hätiköimään. Eniten aikaa auton vahaamisessa menee sen valmisteluun ja auton vahaaminen onkin se mukavin vaihe. Lue alta auton vahaus vinkit niin et voi epäonnistua!

Mutta jos sinulla ei ole aikaa käyttää perusteelliseen auton pesuun, loistava valinta voisi olla meidän Quick Coat. Sillä onnistuu auton maalipintojen suojaus vaivattomasti omassa kotipihassa ja vie pari minuuttia lisää normaalin pesun jälkeen!

Auton vahaus vinkit

  1. Pese ja kuivaa auto huolellisesti ennen vahaamista. Kuivauksessa voi käyttää apuna vaikka fööniä tai paineilmaa, jolla saat veden pois pienistä raoista esim ovenkahvojen alta ja sivupeilien raoista.
  2. Varmista, että auton maalipinta on viileä ja siihen ei osu suora auringonpaiste.
  3. Levitä vaha suorilla vedoilla vaihdellen suuntaa ylös / alas, vasen / oikea.
  4. Anna vahan kuivahtaa valmistajan ohjeiden mukaan. Se helpottaa vahan poispyyhintää. Jos vaha on tahmeaa pyyhittäessä, ei se ole vielä kuivunut tarpeeksi.
  5. Pyyhi ylimääräinen vaha pois tuuhealla mikrokuituliinalla ja kevyellä paineella.
Auton vahaus
Ostoskori