Miksi auton esipesu on niin tärkeä?

Esipesun tärkeys

Miksi auton esipesu on niin tärkeä?

Esipesun tärkeydestä ei voi liikaa kertoa! Suurin osa auton pinnalla olevasta liasta on pienen pientä hiekkaa, joka naarmuttaa herkästi auton maalipintaa. Esipesun tärkeimpänä periaatteena on poistaa mahdollisimman paljon likaa auton pinnoillta ennen kuin niihin kosketaan mekaanisesti.


Riittääkö pelkällä vedellä huuhtelu?

Vedellä huuhtelu ennen mekaanista pesua on aina hyväksi. Mutta paksuksi vaahdoksi leviävä esipesuaine jää pinnalle pitemmäksi aikaa antaen aineelle aikaa vaikuttaa toisin kuin vesi haihtuu ja valuu pois. Laadukas esipesuaine pehmentää tiukassa olevan lian ja auttaa poistamaan suurimman osan siitä jo esipesu vaiheessa. Tällä pystytään minimoimaan maalipintojen naarmuuntuminen, jolloin sen kiilto pystytään säilyttämään mahdollisimman pitkään!


Mikä on oikea aine oman autoni esipesuun?

Esipesuaineita on karkeasti kahta erilaista. Vahaturvallinen ja vahaturvaton. Jos autossasi ei ole vahaa tai haluat puhdistaa sen perusteellisesti, on valintasi vahaturvaton esipesuaine. Jos taas vahattu autosi tarvitsee ylläpitopesuihin esipesuainetta, on valintasi esim. Fure Snow Foam.


Esipesuaineen levitys?

Esipesuaineen levitykseen voidaan käyttää paineruiskua tai uuden tekniikan pesuainevaahdotin. Sen avulla esipesuaine levittyy auton pinnalle paksuna vaahtona. Vaahdon hyötynä on se, ettei esipesuaine pääse kuivumaan auton pinnalle ja aineella on useita minuutteja aikaa vaikuttaa ja pehmittää likaa. Tällä toimenpiteellä saadaan mahdollisimman paljon likaa pestyä pois.


Vaahdotettu auto
Vaahdotettu auto

( Kuvat: Detailing Pori )

Ostoskori