7 kohdan ohje auton kevät kuntoon laittoon!

How to prep car for summer

Talvi on ankaraa aikaa autollesi. Jäätä, kuraa ja suolaa riittää vaikka muille jakaa. Myös pesumahdollisuudet ovat tavella monelle vähäiset ja auton kunnollinen pesu jää vähemmälle. Tämän takia lika alkaa kerääntyä tiettyihin osiin autoa. Nyt kun lumet sulavat ja asfaltti alkaa taas näkymään niin on loistava aika tehdä kevät siivoukset autolle!

Hyvä aika tällaiselle projektille on esimerkiksi samaan aikaan kun vaihdat kesärenkaat alle. Kun renkaat ovat irti autosta on niiden putsaaminen huomattavasti helpompaa ja samalla niiden kunto on helppo tarkistaa. Myös rengaskaaret keräävät talven aikana todella paljon likaa ja suolaa, joka on hyvä pestä pois.

Alta löydät meidän 7 kohdan ohjeet auton kevät kuntoon laittoon!

Fure Car shampoo pullo ja liina

Aloita siirtämällä auto varjoon ja tarkista, että kaikki pinnat ovat viileät.


1. Sisätilat

Auto kesäkuntoon projekti on hyvä laittaa käyntiin sen sisätiloista. Aloita imuroimalla lattiat, penkit ja muut pinnat. Kojelaudan ja ovipaneelien imurointiin helpottaa imuriin laitettava harjapää. Myös pienet hiekanjyvät uppoavat lattiamattojen karvoihin joten mattoharjalla niiden hankaaminen auttaa tuomaan ne pintaan.

Kun imurointi on suoritettu on aika pintojen pyyhintään. Tähän tarvit mikrokuitiliinan ja Fure Interior Cleaneria. Suihkuta sisäpesuainetta liinaan ja pyyhi pinnat puhtaaksi. Jos esimerkiksi penkkeihin on tullut talven aikana tahroja, suihkuta sisäpesuainetta suoraan tahraan, anna vaikuttaa ja pyyhi tahra pois.

Viimeisenä vaiheena on ikkunoiden pesu. Tahrattoman tuloksen saat kun otat kaksi mikrokuituliinaa. Suihkuta ikkunanpesuainetta toiseen mikrokuituliinaan, pyyhi ikkuna ja sen jälkeen pyyhit ikkunan toisella liinalla kirkkaaksi.


2. Vanteet + Rengaskaaret

Kun sisätilat ovat siistit on aika siirtyä auton ulkopuolen pesuun. Kesän tullessa luonnollisesti on renkaiden vaihdon aika ja renkaiden puhdistus on huomattavasti helpompaa kun ne ovat irti autosta. Perusteelliseen vanteiden pesuun tarvitset Fure Iron Removeria. ( Katso pesuohjeet pullosta ).

Talven aikana likaa kerääntyy paljon auton rengaskaariin ja kun rengas on irti, on loistava mahdollisuus niiden pesuun. Tätä hommaa helpottaa huomattavasti jos sinulla on mahdollisuus painepesuriin, mutta normaalilla puutarhaletkulla homma hoituu myös. Aloita huuhtelemalla huolellisesti irtonainen lika pois. Sen jälkeen sumuta pesuainetta reilusti ympäri rengaskaarta. Tähän käy loistavasti Fure Snow Foam niin Fure Foam Lancen kautta kuin sumutinpullosta levitettynä. Anna pesuaineen vaikuttaa noin 2-3 min ja käy sen jälkeen pinnat läpi harjalla huolellisesti. Samalla myös on hyvä tarkistaa osien kunto.


3. Esipesu

Ehkä tärkeimpiä vaiheita autonpesussa. Tällä vaiheella pystytään minimoimaan maalipinnan naarmuuntuminen. Tarkoitus on poistaa mahdollisimman paljon likaa pinnoilta, ennen kuin pintaan kosketaan mekaanisesti.

Tähän löydät tarkat ohjeet kohdasta 2. TÄÄLTÄ


4. Kinnastelu

Kun esipesu on suoritettu ja irtonainen lika on saatu pois, siirrytään mekaaniseen pesuun.

Tähän löydät tarkat ohjeet kohdasta 3. TÄÄLTÄ


5. Pien- ja Raudanpoisto

Auton maalipinnalle kertyy paljon pikeä, suolaa ja rautahiukkasia talven aikana.
Piki esiintyy mustina pisteinä auton maalipinnalla ja sitä tulee niin auton omista renkaista kuin asfaltista kun taas rautahiukkaset ovat peräisin nastoista ja auton jarruista. Pienet rautahiukkaset tarttuvat maalipintaan jonka jälkeen reagoivat hapen kanssa ja muodostavat rautaoksidia eli ruostetta. Tämä saa rautahiukkaset tarttumaan pintoihin todella lujaa.

Aloita raudanpoisto suihkuttamalla Fure Iron Removeria kaikille ulkopinnoille ja jätä vaikuttamaan noin 5 minuutiksi. Huomaat kuinka raudanpoistaja tekee työnsä kun se muuttuu tumman punaiseksi reagoidessaan rautahiukkasten kanssa. Kun vaikutusaika on kulunut, huuhtele auto huolellisesti painepesurilla. Jos rautahiukkasia jää vielä, toista toimenpide.

Pienpoisto hoituu Fure Tar & Glue Removerilla. Suihkuta ainetta auton pinnoille, anna vaikuttaa ohjeiden mukaan. Tämän jälkeen voit tehostaa pesua pyyhkimällä pinnat mikrokuituliinalla. Huuhtele auto tämän jälkeen erittäin hyvin. Pienpoistoainetta kannattaa välttää suihkimasta pehmeille kumi- ja muoiviosille.


6. Kuivaus

Lopuksi puhdas auto kuivataan, koska vesipisaroista jää helposti jälkiä maalipinnalle niiden kuivuttua. Pahimillaan suorassa auringonpaisteessa vesipisara toimii suurennuslasin tavoin ja voi vahingoittaa lakkapintaa. Myös pölykausi on nyt pahimmillaan ja pöly tarttuu märkään pintaan.

Tähän löydät tarkat ohjeet kohdasta 4. TÄÄLTÄ


7. Suojaus

Viimeisenä ja tärkeimpänä vaiheena on auton vahaus. Tällä hetkellä Furen valikoimasta ei vielä löydy vahoja, mutta osa meidän luotettavista jälleenmyyjistä tarjoaa suoja-aineita. On valintasi luonnonvaha, sealant tai kovavaha, he auttavat sinua valinnassa ja neuvovat sen käytössä.

Katso täällä meidän jälleenmyyjät: Fure Jälleenmyyjät

Ostoskori