Puhdas auto ilman läikkiä? - FURE auttaa.

How to wash car under the sun

Kesän helteet vaikeuttavat useasti autonpesua. Melkein jokaisessa autonpesuaineen purkissa lukee ”Älä käytä suorassa auringonpaisteessa” ja ”Tarkista, että pinnat ovat viileät ennen käyttöä”. Miksi tällaisia sitten kirjoitellaan ja mitä voi tapahtua, jos näitä ohjeita laiminlyö ja miten sen auton sitten onnistuu pesemään näillä helteillä?

Monesti autonpesuaineissa vaikutusaika on tärkeässä roolissa.
Kuumalla kelillä nesteillä on taipumus haihtua ja kuivaa nopeasti. Pesuaineen on hyvä ”istua” puhdistettavalla pinnalla, että se pystyy pureutua likaan mahdollisimman hyvin. Jos aineelle ei anna tarpeeksi vaikutusaikaa, sen teho laskee ja pinnasta ei välttämättä tule puhdasta.

Suurimpana vaarana on itse pesuaineen kuivuminen auton pinnalle. Pesuainessa on useasti erilaisia happoja ja alkoholi pohjaisia aineita. Nämä kuivuessaan tuovat suuren riskin, että auton pinta voi vaurioitua, jos kemikaali ehtii kuivua puhdistettavalle pinnalle.

Viimeiseinä vaarana on veden kuivuminen puhtaalle pinnalle. Suomessa vesijohtovesi sisältää kalkkia, joka kuivuessaan jämähtää pinnalle ja jää näkymään valkoisina rinkuloina. Tämän takia auton kuivaaminen pesun jälkeen on myös tärkeää. Ja kuivaan autoon ei pääse heti pölyt tarttumaan!

Joten autoa pestessä on aina hyvä tarkistaa aluksi, että puhdistettavat pinnat ovat viileät ja auto on auringolta suojassa!

Valkoinen vaahdotettu auto
Ostoskori