Mallimerkin liimat tiukassa?

Mallimerkinnän poisto turvallisesti

[rank_math_breadcrumb]

Monessa autossa mallimerkki on kohokirjaimin joko auton perässä tai kyljessä. Joitakin ihmisiä ne eivät haittaa, mutta me huomataan useimmiten nämä hieman ikäväksi autonpesua tehdessä. Pesukinnas tarttuu niihin kiinni ja mallimerkin juuresta on hankala putsata kunnolla. Myös detailerit haluavat useimmiten poistaa mallimerkit auton kiillotuksen ajaksi. Mallimerkinnän poisto tekee auton perästä tyylikkäämmän ja yksinkertaisemman näköisen! Jos kuitenkin haluat laittaa merkit takaisin kiillotuksen jälkeen, muista merkata niiden paikka tarkasti. Miten sitten tehdä mallimerkinnän poisto turvallisesti? Lue tästä meidän 4 kohdan ohjeet.

1. Liiman pehmentäminen kuumalla ilmalla

Ensimmäisenä vaiheena aloitetaan mallimerkinnän lämmitys joko kuumailmapuhaltimella tai hiustenkuivaaja käy myös loistavasti. Tällä saadaan liima pehmenemään ja merkin poisto on huomattavasti helpompaa. Seuraa merkkiä lämmittäessä koko ajan ettei mallimerkki lämpene liikaa. Tarkoitus ei ole kuumentaa pintaa vaan lämmittää mallimerkin liima joustavaksi. Hyvä sääntö on, että maalipintaan pystyy vielä koskemaan paljaalla kädellä.

mallimerkinnän liiman pehmentäminen

2. Mallimerkinnän poisto siiman avulla

Seuraavaksi ota noin puolimetriä siimaa ja ala liu’uttamaan siimaa merkin ja maalipinnan välissä. Tällä vaiheella saat katkaistua liiman mallimerkin ja maalipinnan välistä. Ethän käytä mitään kovaa työkalua merkkien poistoon, ettei maalipintaan tule vaurioita. Tee tämä vaihe yksi merkki kerralla ja jos siima meinaa takertua merkkien taakse, lämmitä kohtaa uudelleen kuumailmapuhaltimella.

mallimerkinnän poisto siiman avulla

3. Toffeelaikalla pehmeän liimamassan poisto

Useimmiten mallimerkin ovat kiinni maalipinnassa hieman vaahtomaisella liimamassalla ja kuten myös tässä tapauksessa mallimerkin poiston jälkeen maalipinnalle jäi vielä tätä liimamassaa. Sen poistaminen käy kätevästi toffee laikalla, joka liitetään porakoneeseen. Muista pitää porakoneen kierrokset alhaalla, ettet vaurioita maalipintaa. Jos sinulta ei löydy toffee laikkaa, voit suihkuttaa mikrokuituliinaan liimanpoistoainetta ja pitää sitä merkin päällä jonkin aikaa kunnes liimamassa pehmenee.

mallimerkinnän liimamassan poisto toffeelaikalla

4. Liimanpoistoaineella viimeiset liimat pois

Kun suurin osa liimamassasta on saatu poistettua toffeelaikan avulla, ota Fure Liimanpoistoaine, suihkaise sitä mikrokuituliinaan ja pyyhi viimeiset liiman jäänteet pois maalipinnalta. Sitten alkaakin olla mallimerkin poisto valmiina! Jos autossa on haalistuneempi tai naarmuisempi maalipinta, voi merkkien rajat vielä näkyä mallimerkinnän poistonki jälkeen, mutta nämä saadaan kiillotettua pois.

Liimanpoistoaineella viimeiset liimat pois

Kyseisen liimanpoistoaineen löydät täältä:

FURE PIEN- JA LIIMANPOISTOAINE

Ostoskori