Kyljet täynnä mustia ja oransseja pisteitä?

Miten tehdä pien- ja raudanpoisto autolle?

[rank_math_breadcrumb]

Monesti saadaan kysymyksiä asiakkailta, että mitä nämä mustat ja oranssit pisteet ovat auton kyljessä ja millä ne saa oikein pois? Etenkin vaaleissa autoissa nämä pisteet huomaa helposti ja tummemmissa taas pinta tuntuu karhealta. Nämä pisteet on pieniä pien palasia pikeä ja lentorautaa. Pikeä tulee niin autonrenkaista kuin asfaltista ja lentorautaa tulee auton omista jarruista. Jarruttaessa palat pölisevät ja niistä irtoava rauta tarttuu maalipintaan. Pienpoisto ja raudanpoisto on erittäin helppoja toimenpiteitä ja moni sen voi tehdä itse omalla autonpesupaikalla! Tehokkailla aineilla homma hoituu nopeasti ja vaivattomasti.


Raudanpoisto

Tähän toimenpiteseen tarvitset Fure Raudanpoistoainetta ja painepesurin.
Varmista aina aluksi, että auton pinnat on viileät eikä aurinko paista suoraa puhdistettaville pinnoille.

  1. Homma alkaa aina auton pesulla ja siihen löytyy ohjeet TÄÄLTÄ. Viimeisen huuhtelun jälkeen anna enimmät pesuvedet valua pinnoilta pois, koska se voi laimentaa raudanpoistoainetta ja heikentää sen tehoa.
  2. Suihkuta Fure Raudanpoistoainetta auton pinnoille ja anna vaikuttaa n. 5 minuuttia. Raudanpoistoaine alkaa reagoida raudan kanssa muuttuen punaiseksi kuten kuvassa näkyy. Seuraa ettei aine pääse kuivumaan maalipinnalle.
  3. Kun vaikutusaika on täyttynyt, huuhtele auto huolellisesti alhaalta ylöspäin

Tällä toimenpiteellä pitäisi suurin osa lentoraudasta olla poistettu. Joskus erittäin pinttyneet rautapisteet vaativat uuden samanlaisen käsittelyn.

raudanpoistoaine vaikuttaa

Pienpoisto

Tähän toimenpiteeseen tarvit Fure Tar & Glue Remover, mikrokuituliinan ja normaali vesiletku riittää.

  1. Tässäkin vaiheessa homma alkaa auton pesulla ja anna enimmät vedet valua pois ennen kuin aloitat pienpoiston.
  2. Suihkuta esimerkiksi 1-2 paneeliin kerralla Fure Pienpoistoa ja anna vaikuttaa noin 30s – 1min. Piki pisteet alkavat reagoida aineen kanssa ja näkyvät mustina valuvina pisteinä.
  3. Suihkuta pari suihkausta pienpoistoa mikrokuituliinaan ja pyyhi pinta puhtaaksi. Älä päästä ainetta kuivumaan pinnoille.
  4. Huuhtele pinta huolellisesti vedellä.

Pienpoisto jättää helposti hieman rasvaisen pinnan auton maalipinnalle, joten sen jälkeen on hyvä neutralisoida auton maalipinta eli suorita normaali pesu Fure Autoshamppoolla. Tällä saadaan poistettua kaikki pienpoisto auton maalipinnalta.

Näillä helpoilla toimenpiteillä saat maalipinnan täysin puhtaaksi ja tämän jälkeen on erinomainen hetki suojata pinnat esimerkiksi vahalla.


Ostoskori