Erilaiset shampoot

Miten valita paras autoshampoo juuri sinun autollesi?

[rank_math_breadcrumb]

Paras autoshampoo?

Käykö sinulle usein niin, että kävelet määrätietoisesti autonpesuaine hyllylle kaupassa ja tiedät jo etukäteen, että tarve on autoshampoolle. Hyllylle kuitenkin saapuessa valikoimaa riittää ja ei se valinta olekkaan niin helppoa… Mikä niistä nyt sitten on se paras autoshampoo juuri sinulle?

Autoshampoiden pää periaate on yleisesti aina sama. Se on tarkoitettu autonpesuun pesukintaan kanssa. Markkinoilta kuitenkin löytyy monta erilaista versiota autoshampoosta. Valmistajat lisäävät erilaisia ominaisuuksia näihin, joita käyttäjät voisivat haluta. Löytyy vahaa sisältää, kiiltoa antavaa ja yms.

Shampoota valittaessa täytyy aina aluksi katsoa millaista autoa sillä tullaan pesemään. Listaamme nyt alle erilaisia tilanteita ja mikä on paras autoshampoo siinä tilanteessa.

Vahattu auto

Kun autoosi on laitettu vaha, haluat varmasti, että se säilyy mahdollisiman hyvänä mahdollisimman pitkään. Tässä tapauksessa suosittelemme valitsemaan PH – Neutraalin vahaturvallisen autoshampoon. Myös jotkin autoshampoot sisältävät vahaa, jotka toimivat tässä tapauksessa loistavasti siihen, että auton maalipinta pysyy mahdollisimman pitkään vahattuna.

Vahaamaton auto

Vahaamattomassa autossa ei ole niin tarkkaa, onko autoshampoo vahaturvallinen tai PH-Neutraali, koska ei ole riskiä nykyisen vahan liukenemisesta. Vaikka autoa ei ole vahattu, emme suosittele käytettäväksi vain mitä tahansa vaahtoavaa pesuainetta esimerkiksi Fairya. Tässä tapauksessa suosittelemme käyttämään joko ihan normaalia autoshampoota tai voit myös käyttää vahaa sisältävää autoshampoota tuomaan maalipinnalle kevyttä suojaa.

Pinnoitettu auto

Pinnoitettussa autossa ei ole olemassa suurta riskiä, että pinnoite kärsisi autoshampoon voimakkuudesta. Suosittelemme tässä tapauksessa käyttämään niin sanottua puhdasta autoshampoota, eli sellaista joka ei sisällä vahaa. Vastaan on tullut tapauksia, että shampoon sisältämä vaha on tukkinut auton maalipinnalla olevan pinnoitteen ja sen jälkeen se ei ole toiminut enää suunnitellusti. Auton pinnoituksen tekee useimmiten koulutettu ammattilainen, joten varmista häneltä millaista shampoota hän suosittelee autollesi.

Mattapintainen auto

Mattapintaisessa autossa on tärkeää, että siihen käytetään siihen tarkoitettuja autoshampoita. Normaalit autoshampoot voivat sisältää vahaa ja tämä voi aiheuttaa auton kuivuessa pintaan laikkuja ja rantuja. Käytä joko puhdasta vahatonta autoshampoota tai varsinaisesti mattapintaiselle tarkoitettua autoshampoota.

Teipattu auto

Teipatussa auto katsotaan ensin onko teipattu pinta kiiltävä vai mattapintainen. Jos pinta on kiiltävä, pätee siihen samat ohjeet kuin vahatulle autolle. Voimakkaat pesuaineet voivat vahingoittaa teippiä. Jos taas teippi on mattapintainen, käytetään pesuun mattapinnoille tarkoitettua autoshampoota.


Jos sinulla tulee kysyttävää omaan autoosi sopivasta autoshampoosta, laita meille viestiä [email protected] niin neuvotaan parhaamme mukaan!

Meidän Fure Car Shampoo ei sisällä vahoja, on PH – Neutraali ja vahaturvallinen, joten se käy loistavasti niin vahatulla, vahaamattomalle, pinnoitetulle ja mattapintaiselle autolle!

Ostoskori