Selvää säästöä!

Kuinka paljon säästää rahaa kun auton pesee itse?

[rank_math_breadcrumb]

Autoilu käy koko ajan vain kalliimmaksi nousevien polttoaine ja muiden kulujen takia. Tämän takia ajoneuvo halutaan pitää mahdollisimman hyvänä pitkän aikaa ja siinä onnistutaan kun autoa huolletaan säännöllisesti ja pidetään auton pinnat puhtaina ettei ruoste tai muu lika vaurioita maalipintaa.

On autoilijoita jotka pesevät autoaan vain harjakoneessa ja on autoilijoita joiden auto ei ole koskaan nähnytkään harjakonetta. Kumpaankin vaihtoehtoon on olemassa useampia syitä miksi näin toimitaan, mutta ei lähdetä tähän nyt liikaa perehtymään.

Mitä maksaa autonpesukoneessa käyminen vuodessa?

Autonpesukoneessa perus pesu ilman vahaa tai muita erikoisuuksia maksaa noin 20€ pesulta. Tottakai lisäherkkuja mm. vahaa, liuottimia tai alustan pesua saa sitten lisärahalla, mutta tuota 20€ on hyvä käyttää tässä vertailussa lukuna.

Ajatellaan, että auto pestään joka n. 25 kertaa vuoden aikana eli kahden viikon välein. Vuodessa auton pesusta muodostuu 25 x 20€ = 500€ menot.

Mitä maksaa pestä auto itse?

Kun aletaan laskea mitä maksaa auton pesu omalla pihalla, pitää ottaa eri asioita huomioon riippuen siitä löytyykö kotoa esimerkiksi painepesuria, pesusankoa tai muita tarvikkeita. Lähdetään kuitenkin laskemaan niin, että kotoa ei löydy kuin ulkovesihana!

Mitä tarvitaan auton pesuun kotona:

  • Painepesuri / 300€
  • Pesusanko / 10€
  • Pesukinnas / 10€
  • Harja vanteiden pesuun / 10€
  • Mikrokuituliinoja / 10€ – 5kpl

Eli yhteensä 340€ maksaa tarvikkeet, että auton pesun kotona voi aloittaa. Painepesurin hintaa on hankala määrittää, koska vaihtoehtoja hinnan osalta on todella paljon ja sitä voi käyttää moneen muuhunkin asiaan kuin autonpesuun. Myös pelkällä vesiletkulla auton pesu onnistuu aivan loistavasti.

Käydään sitten läpi perus pesuaineet mitä autonpesuun tarvitaan. Koska yhdestä autonpesuaineesta riittää useampaan pesuun niin lasketaan myös pesuaineen perään.

Perus pesuaineet:

Satunnaisesti tarvittavat pesuaineet:

Nyt kun ruvetaan laskemaan perus pesun hintaa pesuaineille niin yhden pesun pesuaineet maksavat noin 1,21€ ja jos pesuun vielä käytetään pienpoistoainetta, hyönteistenpoistoainetta ja homma viimeistellään pikavahala, on aineiden kustannus yhdestä auton pesusta 3,65€.

Yhteenvetona auton pesun kotona voi aloittaa 340€ tarvikkeilla + 73,5€ Fure tuotepaketilla. Eli vaikka kotoa ei löytyisi kuin vesihana seinästä niin itse pesemällä säästää rahaa huomattavasti. Tottakai tähän pitää ottaa huomioon oman ajan kuluminen ja jonkin verran sitä vettäkin kuluu. Painepesurit kuluttavat keskimäärin 500L/h vettä eli ei puhuta kuitenkaan suurista määristä.

No missä se auto pitää pestä?

Auton pesu koneessa
+ Nopea ja vaivaton
+ Käytössä ympäri vuoden
– Kallis
– Jättää likaa rakoihin ja oven väleihin

Auton pesu itse kotona
+ Halpa
+ Pesun tulos parempi
+ Mahdollisuus pestä auto tarkemmin ( oven välit, vanteet, hyönteiset, piki )
– Vie enemmän aikaa
– Ei välttämättä mahdollisuutta omalla pihalla pesuun
– Ei käytössä ympäri vuoden ( Ellei ole mahdollisuutta pestä autoa lämpöisessä talvella )

Loppujen lopuksi oikea vaihtoehto löytyy sinun omasta mielenkiinnosta autoasi kohtaan ja mahdollisuuksista pestä sitä. Kaikilla ei esimerkiksi ole mahdollisuutta pestä autoa omassa pihassa joten silloin täytyy auto pestä harjakoneessa tai viedä auto pestäväksi paikalliseen autopesulaan. Mutta jos halutaan säästää rahaa niin noin 50€ sijoituksella pääsee jo autoa itse puunaamaan!

Ostoskori